Galleria Centercity Interior


Cheonan, Korea, 2008–2010

The interior of the Galleria Centercity derives its character from the accumulation of rounded plateaus on long columns. The repetition of curves, enhanced by coiled strip lighting in the ceilings of the platforms, gives the interior its distinctive character. This organisation has been made possible because of the complex spatial arrangement of the atrium. This central void is simple and straight in one cross- section, but oblique and jagged in the opposite cross-section. A relatively narrow central void cuts through the volume from top to base, with smaller pockets of space emanating from it. Four stacked programme clusters, each encompassing three storeys and containing public plateaus, are linked to the central void. This organisation propels a fluent upstream flow of people through the building, from the ground floor atrium to the roof terrace. Along with the central atrium, the plateaus provide light and views both within the central space and to the exterior. As the plateaus are positioned in a rotational manner in space, they enable the central space to encompass way finding, vertical circulation, orientation and act as main attractor of the department store.
UNStudio has designed the interiors of three semi-public spaces in more detail. These concern the VIP Room, the art centre, and the customer service areas. The interior design of these spaces encompasses vertical partitions featuring a performative pattern based on the diamond motif, which adapt to the different needs and conditions of the various spaces.

Galleria Centercity Facade



Client: Hanwha Galleria
Location: Cheonan, Korea
Building surface: 66,700 m²
Building volume: 395,600 m² above ground / 297.200 m² underground
Building site: 11,235 m²
Programme: Department store with multifunctional facilities
Timing: March 2008 – December 2010
Status: Completed
Photos: Christian Richters, Kim Yong-kwan

Related links

Design team: Ben van Berkel, Astrid Piber with Ger Gijzen, Marc Herschel and Marianthi Tatari, Sander Versluis, Albert Gnodde, Jorg Lonkwitz, Tom Minderhoud, Lee Jae-young, Woo Jun-seung, Constantin Boincean, Yu-chen Lin

Interior: Ben van Berkel, Astrid Piber with Ger Gijzen, Cristina Bolis and Veronica Baraldi, Lee Jae-young, Felix Lohrmann, Kirsten Hollmann, Albert Gnodde, Martijn Prins, Joerg Lonkwitz, Malaica Cimenti, Florian Licht, William de Boer, Grete Veskiväli, Eelco Grootjes, Alexia Koch

GANSAM Architects & Partners, Seoul, Korea
Design team: Kim Tai-jip, Han Ki-young, Nam Myung-kwan, Yoon Chang-bae, Park Seong-beom, Kwon Na-young, Nam Young-ho
Interior: Lee Seung-youn, No Se-hyo, Ryu Hee-won, Na Min-hee

Façade Consultant: KBM Co. LTD
Light Designer: ag Licht, Bonn, Germany
Content Programmer:LightLife, Berlin/Cologne, Germany
Way-finding Designer: Geerdes Ontwerpen, Delft, Netherlands
Visuals:UNStudio, Amsterdam and rendertaxi, Aachen
Structural Engineer: Kopeg Engineering
Electrical Engineer: Ilshin E&C
Mechanical Engineer: Sahmwon MEC
Civil Engineer: CG E&C