Projects

Star Place, Interior

Info

Kaohsiung, Taiwan, 2006–2008

The concept for the interior organization of this luxurious shopping center reacts to the ambition to develop a store on several floors with multiple access points. Therefore the central circulation space is designed as a continuous floor space merging in to one vertical void. The geometric principle of the vertical void space is the allocation of the elements of vertical circulation around the central zone of the store. In synchronization with the rotation of the façade geometry the sets of escalators spiral upwards to the tenth level and connect with the two basement levels. Through the vertical void customers have clear sight lines, with views of the shop facades and activities around this public void. The vertical space also acts as a way-finding instrument and as an orientation point.
See also Star Place Facade

Data

Client: President Group, Kaohsiung, Taiwan
Location: : Kaohsiung Star Place, Kaohsiung, Taiwan
Program: Luxurious shopping plaza
Design of exterior: Façades and lighting, related exterior spaces
Design of Interior: Circulation zones and Public spaces
Building surface: 25.500 m2 + 11.100 m2 for parking levels
Building volume: 135.000 m3 + 38.000 m3 for parking levels
Building site: 28050 m2
Status/Phase: Realized
Photography: Christian Richters 

Related links
Credits

UNStudio
Ben van Berkel, Caroline Bos, Astrid Piber with Ger Gijzen, Christian Veddeler, Mirko Bergmann, Albert Gnodde, Sebastian Schott, Freddy Koelemeijer, Katja Groeger, Jirka Bars, Andreas Brink, Simon Kortemeier, Shu Yan Chan

Advisors
Lighting design: Unstudio, Arup Lighting, Amsterdam
Façade animation content: UNStudio, Litelife (Cologne,Germany), Alliance Optotek Corporation (Hsinchu, Taiwan)
Executive Architects: HCF Architects, Planners & Associates, Taipei, Taiwan
Interior Design: Dynasty Design Corp, Taipei, Taiwan
Design Coordination: Mulberry Planning and Design, Taipei, Taiwan
Lighting execution: Alliance Optotek Corporation, Hsinchu, Taiwan