News - 28 November 2013

Hanjie Wanda Square in Wuhan completed

Hanjie Wanda Square, a new luxury shopping plaza located in the Wuhan Central Culture Centre, has been completed.

In UNStudio’s design the concept of luxury is incorporated by means of focussing on the craftsmanship of noble, yet simple materials and combines both contemporary and traditional design elements in one concept. The concept of ‘synergy of flows’ is key to all of the design components; the fluid articulation of the building envelope, the programming of the dynamic façade lighting and its content and the interior pattern language which guides customers from the central atria to the upper levels and throughout the building via linking corridors.

Ben van Berkel: “Reflection, light and pattern are used throughout the Hanjie Wanda Square to create an almost fantastical world. New microcosms and experiences are created for the shopper, similar perhaps to the world of theatre, whereby the retail complex becomes almost a stage or a place of performance and offers a variety of different impressions and experiences to the visitor.”

Project overview